Sunday, February 5, 2012

Kala sinepises koorekastmes


Koostis : 4 tk mereluusifilees (heik, ahven, tursk)
                2spl võid
                4dl 35%list  rõõska koort
                2dl hapukoort
                2spl dijoni sinepit
                Aedtill,sool,must pipar, valge pipar,
                Sidrunipipar,sidruniga kalamaitseaine
               8tk keedetud kartul

1.    Vala potti rõõsk koor, hapukoor ja sinep ning lase segul madalal kuumusel keema tõusta.
2.    Haki sisse till ja maitsesta kaste soola ning pipraga.
3.    Kuumuta pannil või ja prae kalafileed mõlemalt poolt minut-paar. Maitsesta soola ja pipraga.
4.    Viiluta keedetud kartulid, aseta kartulile praetud kala ja vala kastmega üle.
5.    Lisa serveerides värsket tilli.

NIPP:  Kala jääb mahlane, kui saad kätte nipi, millal seda üle pole keedetud-küpsetatud. Siin roas valmista esmalt kaste ja alles seejärel prae kala, sest viimane võtab aega kõigest mõni minut.

NIPP: Kui kastmes on sinepi mõrkus liigselt tunda, siis taandub see kastmele veidi suhkrut lisades.

No comments:

Post a Comment